Estàs boig per divertir-te amb les noves tecnologies?

tecnoestiu_2009_miniaturaPrepara’t per un estiu boig al Citilab. Aquest any hem preparat uns tallers que et deixaran amb la boca oberta i t’ensenyaran la cara més divertida de la tecnologia.Atreveix-te a participar en els tallers tecnològics per a joves inventors a on podràs crear els teus propis videojocs i dibuixos animats o reproduir sons de més de 100 instruments diferents. Deixa anar la teva imaginació, sigues el protagonista del teu propi programa de televisió i descobreix com passar-ho d’allò més bé al voltant d’una taula interactiva d’última generació.

 Programar amb Scratch

Converteix-te en el millor amic de l’ordinador i, d’una manera fàcil i ràpida, aprèn a fer els teus propis dibuixos animats, retoca imatges digitals, reprodueix sons de més de 100 instruments diferents o crea tu mateix videojocs com el Tetris o el Pacman.
Tot jugant i fent projectes multimèdia, entendrem d’una manera intuitiva els conceptes bàsics de la programació d’ordinadors amb Scratch, un entorn d’aprenentatge creat al MIT (Institut de Tecnologia de Massachussets) amb una estructura similar als jocs de blocs.


Què aprendrem

  • A conèixer els principis bàsics de la programació divertida.
  • A estructurar el pensament de forma lògica en un entorn de sons, colors i moviment.
  • A assolir d’una manera intuitiva, eines útils per a reforçar coneixements en ciències i matemàtiques.

Si vols més informació

Interactuar al voltant de la Mesosfera

mesosfera

Submergeix-te de ple en els jocs del futur perquè amb la taula interactiva Mesosfera hauràs de posar a prova els teus cinc sentits.

Enfronta’t a àtoms, rebots, forces màgiques, forats negres i canvis d’aspecte instantanis en un camp de joc que et sorprendrà.

En aquest taller  realitzaràs diverses activitats amb diverses formes d’expressió (música, plàstica, llenguatge) de la mà de la Mesosfera, una eina tecnològica d’última generació amb la qual podràs millorar la teva memòria visual, auditiva i espacial.

Què aprendrem

  • A jugar en grup. La Mesosfera té una base pedagògica didàctica que potencia el joc grupal.
  • A millorar el nostre raonament lògic espacial i la coordinació visual.
  • A millorar el diàleg, la participació i la suma de coneixements en un espai multidisciplinari, on la tecnologia és el vehicle i no el fonament.

Si vols més informació

Inventar la Tele que vols

inventa-la-teva-tele

Et toca ser el protagonista. T’oferim un taller on tindràs el paper principal del teu propi programa de televisió. A Mini-històries d’invents et convertiràs en un inventor cinc estrelles i hauràs de demostrar el teu enginy davanat la càmera.

En aquest taller els nens i nenes aprendran els principis audiovisuals necessaris per posar-se davant d’una càmera, produir continguts d’àudio i so i la manera de publicar-los a la Xarxa.

Què aprendrem

  • A conèixer els principis bàsics per realitzar, produir i publicar videos.
  • A familiaritzar-nos amb la càmera i conceptes tècnics audiovisuals.
  • A debatre sobre la televisió a Internet i saber com publicar els nostres videos a la Xarxa.

Blog Tecnoestiu 2009