Com funciona?

El DiBot és el robot pintor i artista que ha nascut al Citilab: ha sigut dissenyat amb l’eina online de disseny 3D TinkerCad, imprès amb la impressora 3D, construït per peces i controlat a partir d’una placa Arduino Mini, una bateria de mòbil i un enllaç a Bluetooth per comunicar-se amb altres dispositius electrònics com un ordinador o una tablet. Per dotar de certa autonomia i moviment al DiBot per tal que demostri les seves capacitats artístiques, els participants del Tecnoestiu aprendran programació bàsica amb Snap4Arduino, una modificació del llenguatge de programació visual Snap! creada pel Citilab.
Gràcies a la programació per blocs del programari Snap4Arduino, els motors del robot pintor s’activen i, de forma progressiva, s’aconsegueix controlar els seus moviments per a què el petit artista, ajudat d’un retulador, comenci a plasmar sobre el paper les seves creacions més abstractes i acolorides.
El nom del Dibot és una fusió dels mots ‘di-vertit‘, ‘di-buixar‘ i ‘Di-vercities‘ (més informació del projecte Future DiverCities) i el concepte de ‘ro-Bot‘. Amb la seva companyia i ajuda es procura introduir la programació i la robòtica als més petits.

 

DiBot robot pintor