Del Morse al WhatsApp

Aquest any es fan dos tallers per aprendre com funcionen alguns dels sistemes de comunicació i codificació d’informació. Des dels més antics, com pot ser la transmissió amb codi Morse, fins als més moderns, com pot ser el WhatsApp.

El codi Morse es va inventar el 1835 per transmetre la informació a través de les línies elèctriques del telègraf, i encara es fa servir al món dels radioaficionats. Al Tecnoestiu en farem una versió més actual, establint la comunicació mitjançant un raig làser connectat a una placa Arduino. La programació d’aquest invent serà molt senzilla, gràcies a l’aplicació S4A (Scratch for Arduino) dissenyada al Citilab.

WhatsApp és l’aplicació per a mòbils per intercanviar missatges més coneguda. En aquest taller, ens atrevirem a construir una versió simplificada d l’aplicació. Es farà servir AppInventor, que funciona amb un sistema de peces semblant a l’Scratch i permet iniciar-se en la creació d’aplicacions per a mòbils.

Finalment, els participants podran participar al plató de TV del Citilab, exposant les seves experiències sobre els tallers i aprenent com funciona el món de la televisió des de dintre.

Programa d’activitats

  • Codi Morse amb làsers i S4A
  • Construeix el teu propi WhatsApp
  • InventaTV. Explica la teva experiència al plató del Citilab

Informació pràctica

Activitat d’un dia, adreçada a esplais, famílies o grups a partir de 10 participants.

Existeixen dies especials per particulars on es poden apuntar grups més petits, fins confirmar un grup mínim.

Quan Horari Edat Grups Preu
Del 25 de juny al 25 de juliol. Activitat d’un dia. 10.00-13.00h A partir de 8 anys. Elsa nens de 7 anys poden participar amb el suport d’un adult o d’un company de més edat. Entre 10 (un sol grup) i 30 (dos grups de 15) nens i nenes. 6 euros per participant.

 

Blog Tecnoestiu 2014

Leave a Comment