TECNOESTIU

El Citilab ofereix una nova edició del Tecnoestiu, una jornada d’un dia replet d’activitats tecnològiques dirigides als esplais, casals d’estiu, famílies o grups per gaudir i aprendre amb la tecnologia.

La novetat d’enguany és que els participants del Tecnoestiu s’implicaran en la construcció d’un robot pintor que serà programat amb Snap4Arduino i després s’utilitzarà per dibuixar i pintar. D’aquesta manera, des de la robòtica i la programació s’explorarà també la creativitat i l’art, combinant l’aprenentatge amb l’oci i la imaginació.

Novament també es podrà aprendre i gaudir amb l’Inventa TV, l’activitat audiovisual als platós del Citilab en la qual tots els participants podran gaudir de les càmeres, els focus, els micròfons i el croma per enregistrar la seva experiència i entendre el funcionament del món de la realització de la televisió des de dins.

Per fer possibles aquestes activitats es faran sevir eines desenvolupades pel Citilab com Snap4Arduino i BeetleBlocks. Estan basades en un sistema gràfic i senzill de programació per blocs, que permet una aproximació fàcil a diverses tecnologies.

Programa d’activitats 2017

 

Programa i pinta amb el Dibot                  Experimenta amb InventaTV

Snap4Arduino

Snap4Arduino és una modificació del llenguatge de programació visual Snap! creada per l’equip del Citilab, que ens permet interactuar amb gairebé totes les versions de la placa de prototipat electrònic Arduino de forma intuïtiva. El fet d’estar basat en Snap! ens permet explorar conceptes de programació avançats i ens proporciona la possibilitat de construir els nostres propis blocs.


Beetle Blocks

Beetleblocks és una modificació completa d’Snap! enfocada al disseny i la fabricació 3D. Mitjançant un llenguatge basat en blocs i derivat directament del seu projecte mare, el programador pot generar geometries en tres dimensions que poden ser exportades directament a formats imprimibles.


Inventa TV

Finalment, els participants podran treballar en el plató de TV del Citilab. L’espai de croma del plató es convertirà en una platja al seu gust. En aquesta part de la jornada, els participants aprenen a exposar les seves experiències sobre els tallers i també com funciona el el món de la realització de televisió des de dins.


Informació pràctica

Activitat d’un matí adreçada a esplais, famílies o grups a partir de 10 participants. Existeixen dies especials per a particulars on es poden apuntar grups més petits, que s’ajuntarien entre ells per tal de formar un sol grup de 10 participants.

Quan Edat Grups Preu Inscripcions
Del 26 de juny al 26 de juliol. Activitat d’un dia. A partir de 8 anys. Els nens a partir de 6 anys poden participar amb el suport d’un adult o d’un company de més edat. Entre 10 (un sol grup) i 30 (dos grups de 15 participants). 6 euros per participant. inscripcio@citilab.eu i 93 551 06 60