TECNOESTIU

Vine a convertir-te en un petita enginyera o petit enginyer al Tecnoestiu 2018!

A partir del 25 de juny arriba una nova edició del Tecnoestiu, una jornada d’activitats tecnològiques al Citilab que dura un matí (de 10h a 13h) i que va adreçat a esplais, casals d’estiu i famílies. En l’edició d’enguany, els nens i les nenes podran adoptar el rol de petits enginyers i enginyeres i descobrir un nou llenguatge de programació per blocsMicroBlocks!

Durant el taller, els nens i les nenes aprendran la funció de cadascun dels elements necessaris per començar a programar amb MicroBlocks: la placa micro:bit, els sensors i els actuadors incorporats (com els leds, els polsadors o l’acceleròmetre).

Després de familiaritzar-se amb tots els elements, els participants del Tecnoestiu s’agruparan en equips i dissenyaran un petit enginy electrònic interactiu treballant de forma col·laborativa. Finalment, podran deixar anar tota la seva creativitat i decorar-los per completar la proposta.

En l’última part del taller, quan ja s’hagin convertit en els enginyers i les enginyeres del Tecnoestiu 2018, encara tindran temps per viure una nova experiència: conèixer el funcionament d’un plató de televisió real i parlar davant de càmeres de vídeo professionals!                                                                                                                                         

 

 

 

MicroBlocks

MicroBlocks és un sistema que permet programar plaques (micro:bitNodeMCU i algunes Arduino) de manera interactiva, igual que Scratch i altres llenguatges derivats. Ara bé, la particularitat innovadora de MicroBlocks és que s’executa directament en el microcontrolador i, per tant, fa possible que la placa funcioni d’una manera totalment independent de l’ordinador.

 

Inventa TV

Finalment, els participants podran treballar en el plató de TV del Citilab. L’espai de croma del plató es convertirà en una platja al seu gust. En aquesta part de la jornada, els participants aprenen a exposar les seves experiències sobre els tallers i també com funciona el el món de la realització de televisió des de dins.


Informació pràctica

Activitat d’un matí adreçada a esplais, famílies o grups a partir de 10 participants. Existeixen dies especials per a particulars on es poden apuntar grups més petits, que s’ajuntarien entre ells per tal de formar un sol grup de 10 participants.

Quan Edat Grups Preu Inscripcions
Del 25 de juny al 20 de juliol. Activitat d’un dia. L’edat mínima per participar-hi és de 6 anys, dels 6 als 8 hauran d’estar ajudats per algú amb més de 12 anys.  Entre 10 (un sol grup) i 30 (dos grups de 15 participants). 6 euros per participant. inscripcio@citilab.eu i 93 551 06 60