Segona edició del Tecnohivern al Citilab, on els participants s’endinsen en les noves tecnologies i la realització televisiva, amb l’objectiu de fomentar la creativitat i la innovació.

S’aprofiten els últims dies del 2013 i els primers del 2014 per estendre les activitats que es fan durant l’estiu dintre del programa Tecnoestiu.
Aquest any es treballarà el concepte de ciutats intel·ligents (Smart Cities), fem ús de sensors per mesurar les condicions de les ciutats i programant accions per tal de fomentar l’estalvi d’energia. A més, es veurà com és possible crear una aplicació que permet realitzar aquestes mesures i accions des d’un dispositiu mòbil o una tablet. Finalment el participants podran explicar les seves propostes sobre les  Smart Cities, al plató de televisió del Citilab.

Estalviem energia amb sensors

S’introdueix el concepte d’edificis intel·ligents i ciutats intel·ligents, explorant diferents àmbits com poden ser la informació, la mobilitat, la generació i l’estalvi d’energia, la gestió dels residus, l’ùs de l’aigua o la natura, sense perdre de vista els veritables protagonistes de las Smart Cities que són els propis ciutadans.

Partint d’una maqueta amb un sensor de llum, un petit motor i una mica de programació treballarem tots els aspectes que intervenen en el procés de construcció de les ciutats intel·ligents.

Es farà servir una placa d’Arduino, 2 sensors de llum i un petit motor. Per realitzar l’aplicació de control es farà servir Scratch for Arduino (S4A), dissenyat al Citilab i que permet introduir els conceptes programació necessaris per aquest tipus de dispositius d’una forma senzilla i molt intuïtiva.

A continuació es prepara la maqueta per poder controlar-la des d’una connexió wifi mitjançant un protocol d’ordres molt senzill. Aquest sistema (API) es la base del que fan servir els sitemes de dades obertes de les ciutats i permet rebre la informació dels sensors i actuar remotament sobre la maqueta mitjançant un mòbil o les tablets que es faran servir al taller.

Inventa TV. Explica la teva Smart City

La participació dels ciutadans en el procés de construcció de les Smart Cites és fonamental. Per això, una vegada feta una introducció pràctica als diferents conceptes que intervenen en la seva construcció, els participants exposaran les seves idees sobre aquest tema.

 

El taller InventaTV  permet treballar el concepte de guió,  conèixer el funcionament d’un plató de televisió i familiaritzar-se amb la tècnica del croma. El resultat final es publicarà al videoblog del Tecnoestiu.

Quan: 30, 31 de desembre de 2013. 2, 3  de 2013

Horari: 10.00-13.00 hores
Edat: a partir de 6 anys. El nens i nenes de 6 a 8 anys han d’anar acompanyats per un adult per poder completar totes les activitats.
Grups: entre 10 i 16  participants
Preu: 6 euros per participant

 

Leave a Comment