Generar una medusa en 3D

Hi ha moltes formes de treballar en 3D i, en aquest taller, es fa servir una de les més noves, que ens permet construir objectes 3D amb programació per blocs. Amb el mateix funcionament que altres eines desenvolupades al Citilab, es proposa construir una medusa en 3 dimensions mitjançant una eina de programació.

El cap, les potes i altres elements de la nostra protagonista hauran de prendre forma mitjançant elements bàsics i algoritmes amb l’ajuda de l’entorn BeetleBlocks.

En aquest taller s’aprenen conceptes bàsics de la geometria en 3D i com generar formes senzilles d’una forma programàtica. Es dóna molta llibertat als participants i es deixa espai per l’experimentació. El millor disseny de cada jornada, escollit pels participants, s’imprimirà en una impressora 3D. D’aquesta forma els participants també s’aproximen a aquesta nova tecnologia.

 

Captura de pantalla 2015-05-11 a la(s) 10.28.08

Beetleblocks és una modificació completa d’Snap! enfocada al disseny i la fabricació 3D. Mitjançant un llenguatge basat en blocs i derivat directament del seu projecte mare, el programador pot generar geometries en tres dimensions que poden ser exportades directament a formats imprimibles.

Al desenvolupament de Beetleblocks hi participen integrants del MIT MediaLab, el projecte Snap! de la universitat de Berkeley, el Pratt Institute i el Citilab.

 

 

Leave a Comment